Alle mogelijkheden in kaart gebracht op het gebied van opritverwarming

Bent u van plan om gebruik te gaan maken van opritverwarming? U kunt deze verwarming op verschillende manieren laten aanleggen. Een gespecialiseerd bedrijf adviseert u graag over welke methode de beste is. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met factoren als het soort wegbedekking. Ligt er beton, asfalt, kunststof of klinkers op de oprit? Vervolgens wordt er gekeken naar de verwarmingsmethode: oppervlakteverwarming of sporenverwarming? Verder wordt het vermogen per vierkante meter in kaart gebracht en de aan-of afwezigheid van dilatatievoegen. Tot slot wordt er gekeken met welke bouwkundige zaken er rekening dient te worden gehouden. Vlakverwarming en sporenverwarming hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Welk type zich het best leent is afhankelijk van meerdere factoren. Laat u hierover informeren door de specialist.

Controle van de opritverwarming voor aanvang van de winter

De komende maanden zijn er nog heel wat koude temperaturen voorspeld. Het is dus nog niet te laat om uw opritverwarming uitgebreid te laten controleren. Door uw opritverwarming uitvoerig te laten controleren, weet u zeker dat alles naar behoren functioneert. Dit kan eenmaal per jaar worden uitgevoerd maar er kan ook voor worden gekozen om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij wordt de opritverwarming één keer per jaar gecontroleerd. Het voordeel van deze periodieke controle is dat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Bovendien bent u ervan verzekerd dat het systeem het hele jaar door functioneert zonder dat u hier omkijken naar heeft.

Alle elementen die nodig zijn voor opritverwarming

Bent u al bekend met de vele voordelen van opritverwarming? Een belangrijk voordeel, is dat u de verwarming kunt regelen op basis van vocht en temperatuur van het wegdek. Om dit te kunnen doen moet u wel minstens één ijssensor laten plaatsen. Komt er ijs, sneeuw of vocht op de sensor dan zal de sensor ervoor zorgen dat de temperatuur van het wegdek omhoog gaat waardoor het ijs en de sneeuw smelten en/of het vocht verdampt. Wanneer alles verdampt is, wordt met behulp van de sensor het verwarmingssysteem weer uitgezet. Tot een oppervlakte van 50 vierkante meter is één sensor voldoende. In een regelpaneel zijn alle benodigde elementen opgenomen die nodig zijn voor optimale verwarming van het wegdek.

 

Author: