Neem mbo examens op een geldige manier af met behulp van een professioneel examencentrum

U moet met verschillende zaken rekening houden als u mbo examens gaat afnemen op uw school. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft diverse regels opgesteld, waar iedere school in Nederland zich aan dient te houden. Merkt u dat de regels nog niet helemaal duidelijk voor u zijn? Maar wilt u hier wel goed aan voldoen? Zodat examens goed en op een geldige manier worden afgenomen? Dan kan het slim zijn om de examinering van mbo examens uit handen te geven aan een specialist. Onafhankelijk examencentrum Eureka Examens helpt u de examens volgens alle regels af te nemen. Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar draait het om.

Complete ontzorging van mbo examens én andere examens en toetsen

Het einde van het schooljaar is in zicht en daarom is het weer tijd om mbo examens af te nemen bij uw leerlingen. Om de druk te verminderen, is het verstandig om een onafhankelijk examencentrum als Eureka examens in te schakelen. Dan weet u namelijk zeker dat u over voldoende examenlocaties beschikt én dat er voldoende surveillanten kunnen worden ingezet. Maar de specialist helpt u niet alleen bij de afname van mbo examens. U wordt ook compleet ontzorgd bij het plannen, het organiseren en het afnemen van allerlei andere examens. Denk bijvoorbeeld aan intaketoetsen en instellingsexamens. De afname van examens en toetsen is op die manier altijd goed geregeld.

Welke regels gelden er op het gebied van mbo examens?

Iedere school in Nederland moet zich houden aan de examenregels die zijn opgesteld door het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Ook mbo examens moeten aan de juiste regels voldoen. Maar wat zijn die regels precies? Op het mbo is het verplicht om bij opleidingen van niveau 2, 3 en 4 verschillende centrale examens te maken. Zo maken alle leerlingen verplicht het centraal examen ‘Nederlands’ en het centraal examen ‘Rekenen’. Voor niveau 4 is ook het centraal examen ‘Engels’ verplicht. Maar ook voor de manier van afnemen van examens zijn regels opgesteld. Wilt u hier als school op een goede manier aan voldoen? Dan kunt u de hulp van een onafhankelijk examencentrum als Eureka Examens goed gebruiken.

Author: