Overdrukfilters: een persoonlijk beschermingsmiddel

Met een overdrukfiltersysteem wordt de lucht in de cabine op een moderne manier gezuiverd. Dat wil zeggen dat de luchtvervuiling eruit wordt gefilterd. De overdrukfilter bevat een filterkast en een ruimte met daarin een blower. Door de te zuiveren ruimte goed af te dichten ontstaat er een minimale druk van 120 Pa. Dit wil zeggen dat er geen lucht van buitenaf in de cabine of ruimte kan komen. U kunt zelf kiezen of u gebruik maakt van een stof- of actief koolfilter. Beiden zuiveren de lucht die in de ruimte of de cabine wordt geblazen. Hierdoor komt er dankzij de overdrukfilters uitsluitend zuivere lucht in de te zuiveren ruimte. U kunt uw overdrukfilters het best bestellen bij een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd, bijvoorbeeld Brotec Benelux.

Voor iedere toepassing zijn er de juiste overdrukfilters

Wanneer u te maken heeft met sloopwerkzaamheden of bijvoorbeeld bodemsaneringen, dan worden overdrukfilters verplicht gesteld. Ook machinisten, operators en chauffeurs hebben baat bij het gebruik van overdrukfilters. En dat is nog maar het begin! Zoals u ziet zijn er verschillende toepassingen waarbij het zuiveren van de lucht met overdrukfilters belangrijk is. Daarom biedt de specialist, passende producten en diensten van Brotec Benelux. Op deze manier kunnen ze hun klanten ervan garanderen dat ze voor werkelijk elke toepassing wel een geschikte overdrukfilter kunnen leveren. Om zeker te weten dat u de juiste filter aanschaft, kunt u deze specialist altijd contacteren voor persoonlijk advies.

Het belang van kwalitatieve overdrukfilters

Bij verschillende werkzaamheden is het gebruik van overdrukfilters verplicht. Dat komt omdat de luchtvervuiling die vrijkomt bij deze werkzaamheden ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Door gebruik te maken van overdrukfilters zorgt u ervoor dat men in schone lucht werkt. Zo draagt u bij aan de gezondheid en het welzijn van uw personeel. Dat is waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van kwalitatieve overdrukfilters van een specialist als Brotec Benelux. U kunt hierbij denken aan werkzaamheden zoals sloopwerk en bodemsaneringen. Naast de aanschaf van overdrukfilters is het verstandig om een airco aan te schaffen. Airco is nodig om frisse lucht binnen de cabine te creëren. Bij de specialist vindt u overdrukfilters met een modulair ontwerp waardoor u ze makkelijk zelf kunt monteren en er direct mee aan de slag kunt.

Author: