Planet Ads
Image default
Woning en Tuin

Pelletkachel: Aangenaam verwarmd en milieuvriendelijk

Niet iedereen heeft er al eens van gehoord, maar een pelletkachel is een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel waarin houtkorrels (ook wel pellets genoemd) verbrand worden. Een pelletkachel is eigenlijk een soort elektronische houtkachel. De ingebouwde techniek zorgt ervoor dat er een optimale verbranding plaatsvindt en daarbij een zeer hoog rendement behaald wordt. Hierdoor kan uw woning of bedrijfspand op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd worden.

Pellet is een ander woord voor korrel. Van buitenaf lijkt de pelletkachel qua design enigszins op een houtkachel. Dit komt met name door het glas aan de voorzijde waardoor de vlammen te zien zijn. Van binnen is de kachel echter uitgerust met moderne techniek, zo heeft het onder andere een computer-moederbord. Deze regelt en controleert de gehele kachel, waardoor de pelletkachel een ideale en schone verbranding heeft.

Pelletkachels zijn milieuvriendelijke en duurzame oplossingen in plaats van bijv. een CV ketel. Ook heeft een kachel met pellets meer rendement dan een houtkachel. Een houtkachel verbrandt pellets met een rendement van 80 tot 95%. Een pelletkachel zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot van ca. 90%.

De gasprijzen zijn de laaste jaren flink gestegen, en dit zal ook in 2012 en de komende jaren het geval zijn. De overstap naar een pelletkachel is daarom steeds aantrekkelijker. Consumenten die verwarmen met een pelletkachel besparen al jaren op de stookkosten, dit omdat de prijzen van pellets al jaren niet zijn gestegen en zeer constant zijn.

Ook de komende jaren zal dit het geval zijn waardoor het verschil in prijs met gas en olie alleen maar zal toenemen.

Door de grote overschotten van afvalhout is er nog een grote goei mogelijk in de pelletindustrie. Het aantal gebruikers van een pelletkachel groeit langzaam is er voor gekozen om speciale bossen aan te planten om voor voldoende pellets in de toekomst te kunnen zorgen.  Niet alleen zijn pellets goedkoper dan fossiele brandstoffen, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Een pelletkachel kan veel besparen op de gebruikelijke energiekosten. Dit is echter nog per woning verschillend. Zo bespaart de één 20%, de ander 50% en er zijn ook mensen die maar liefst 70% per jaar besparen. Het verschil zit vaak in de isolatie en de grootte van de woning of pand. Wanneer u een goed geïsoleerd huis heeft zal de besparing minder zijn. Vaak is deze besparing toch nog goed voor enkele honderden euro’s op jaarbasis!

http://www.sunspa-pelletkachels.nl

Gerelateerde artikelen

Zelf uw verhuizing regelen?

Isolatie spouwmuur? www.isolatie-spouwmuur.info geeft raad!

Sectionale poorten: info & advies over een sectionale poort