Planet Ads
Image default
Bedrijven

Sneller naar de bal op de squashbaan | Quality Squash Stores

Hier is een goede basissessie die je kunt uitproberen, die je in staat stelt om aan je basistechniek te werken aan de hand van een selectie van basisopnames. Je kunt ook met een partner aan de slag gaan en enkele basisoefeningen doen, zoals drop-drive, boast-drive en crosscourt.

 Tijdens de zeer vroege stadia van je squashcarrière, kan het ook de moeite waard zijn om een paar sessies te krijgen met een coach die een getraind oog kan bieden om je te helpen bij het wegwerken van specifieke fouten in je swing, terwijl je een solide basis wilt opbouwen.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België.

Andere alternatieven voor persoonlijke coaching zijn het filmen van jezelf en het vergelijken van de beelden met die van de profs hier op SquashSkills of het gebruik van de uitstekende remote coaching service met Jesse zelf die je zal helpen om probleemgebieden te identificeren en snel op te lossen.

Nu alle bovenstaande details zijn geregeld, is het tijd voor de lol. Laten we de eigenlijke swing eens proberen! Hoe leuk het ook is om de bal hard te slaan bij de impact, en geloof ons als we zeggen dat het een grote stressverlichter kan zijn, er zijn nog steeds een heleboel kleine details in de swing die op een natuurlijke manier samen moeten vloeien om je zelfs het punt van de impact te kunnen bereiken.

Om te beginnen moet uw rechterelleboog (of uw linkerelleboog) licht gebogen zijn. De gebogen elleboog begint naar voren te bewegen in de richting van de positie van de bal terwijl de rechterschouder volgt en lager beweegt terwijl uw romp draait.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België. Aanbieder van onder andere squash schoenen.

Het hoofd van de speler moet perfect stil blijven staan terwijl hij oogcontact maakt met de bal. De arm zal het racket naar voren bewegen om contact te maken met de bal. Zodra de arm is uitgestrekt, zal de pols het dan overnemen en het racket naar de bal brengen om contact te maken met de bal. De snaren zullen dan de bal raken.

Het racketgezicht zal open blijven als de speler de bal slaat, maar bij de inslag, wordt de bal naar voren gebracht uit het lichaam bij volledige verlenging. Het racket moet loodrecht op de zijmuur staan om de bal parallel aan het racket te sturen.

Tijdens alle fasen van de zwaai moet de racketgreep altijd lager blijven dan het rackethoofd. Bij een impact moet de bal zich achter de voorste knie bevinden, in lijn met de arm, en het racket moet loodrecht op de zijwand staan om de bal parallel aan de zijwand te kunnen sturen.

Laat u niet voor de gek houden, de zwaai is nog lang niet voorbij na het slaan van de bal. In feite is de follow through eigenlijk wat er uiteindelijk toe zal leiden dat uw squashforehand de vorm krijgt die u wenst.

Nadat de snaren de bal hebben geraakt, zal het racket in lijn zijn met de bal en de zijkant van het lichaam. De hele beweging brengt je schouders rond terwijl je romp draait, met het racket dat helemaal over je schouder komt en erdoorheen volgt.

De rotatie van de schouders is cruciaal na het slaan van de bal. Het laat de rechterarm toe om zo lang mogelijk door het schot te blijven accelereren en het lichaam zal het natuurlijk geleidelijk laten vertragen.

Natuurlijk is het belangrijk om het racket in de richting van het schot te leiden terwijl het hoofd van het racket rond het lichaam draait. In termen van schoten zoals de drop shots, het belang van de follow through veranderingen en verbetert de nauwkeurigheid van de schoten ook.

Het aardige van de squashforehand is dat het lichaam samenwerkt om het schot te laten gebeuren.

Als je deze verschillende kleine bewegingen eenmaal in één vloeiende beweging kunt maken, dan gebeurt de magie. Je lichaam zal beginnen met de automatische piloot om het schot uit te voeren, en uiteindelijk zal het een eigen geest hebben. Nogmaals, dit komt met veel ervaring en match play dus wees geduldig met jezelf!

De rugschommel
In wezen is de achterzwaai het omgekeerde van de bovengenoemde voorzwaai, en dezelfde relatie moet worden gehandhaafd tussen de racketkop, de grip, de elleboog, de schouders, en de romp en benen.

Tijdens de eigenlijke voorwaartse zwaai bleef de racketkop achter en was de laatste om de achterstand in te halen. Tijdens de achterzwaai moet de punt van het racket als eerste bewegen, door de pols, elleboog en schouders te gebruiken om het te laten bewegen.

Voor de timing zou een goede suggestie zijn om het racket een seconde of twee stil te houden op het hoogtepunt van de achterschommeling, en om te proberen de exacte positie van het racket en alle lichaamsdelen te voelen voordat de greep en het hoofd door de bal te laten zakken.

Soms is het nuttig om de schommel op te splitsen in genummerde stappen in je hoofd. Terwijl u de techniek leert, kan dit u helpen een ritme op te bouwen dat u zal helpen tijdens het consistentieproces van het leren.

Alles bij elkaar
Nu is het tijd voor jou om alles in elkaar te zetten! Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Vergeet niet, wees nooit bang om een professional om hulp te vragen, want die zal ervoor zorgen dat u de belangrijkste punten in het leerproces van uw nieuwe forehand techniek raakt. Het kost veel tijd en oefening om het precies goed te krijgen, dus geniet van het leerproces en u zult zeker de vruchten plukken op de lange termijn.

https://www.qss-squash.nl