Planet Ads
Image default
Woning en Tuin

Combinatie van landelijke en industriële lampen

Een industriële look

Wanneer je een industriële inrichting hebt of wilt gaan creëren dan ga je voor de basis. De kleuren grijs, zwart en wit zijn in deze strakke inrichting altijd te vinden. Met veel metaal en beton krijgt deze stijl van wonen een stoere uitstraling. Constructies die zichtbaar zijn in de woonruimtes worden liever niet weggewerkt. Mensen die industrieel willen wonen zoeken vaak naar een aparte ruimte zoals een fabriekshal of oude school. De sfeer is te vergelijken met een New-Yorkse loft. Industriële lampen zij vaak grof van uitstraling met grote moeren en schroeven. Fabriekslampen die vroeger boven de werktafels van de fabrieksarbeiders hingen zijn een gewild item in deze inrichting.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is van een comfortabele losheid en een natuurlijke look. De keuken is van grote betekenis in dit interieur. Buiten leven vinden mensen die landelijk wonen erg belangrijk. Rieten manden, grof aardewerk en brocante accessoires voeren de boventoon. Landelijke interieurs zijn niet zo sober als de industriële maar hebben toch wel overeenkomsten. 
Materialen zoals hout en natuursteen nemen bij beiden woonstijlen een grote plek in. 

Ook de linnen lampenkampen kunnen in een industriële stijl een plaats innemen. De sobere look van linnen kan heel goed van toepassing zijn. De kleuren in de landelijke sfeer zijn ongeveer hetzelfde als in de industriestijl. Deze zijn gebroken wit en grijs-wit. 

Industriële lampen

Industriële lampen kenmerken zich door hun simpele belijning en zonder poespas. Verlichting zoals ze vroeger gebruikt werd in de industrie. De fabriekslampen zijn de stoere lampen in metaalkleur. 
Grove lampen die aan een ketting hangen en waar je de schroeven en moeren kunt zien zitten. Lampen die je heel gemakkelijk boven een mooie robuuste eettafel kunt hangen.

Landelijk combineren met industrieel

De landelijke inrichting leent zich heel gemakkelijk om industriële items toe te passen. De grove betonnen muren bijvoorbeeld, kunnen vice-versa toegepast worden. Zo zijn er wel meer meubelen en accessoires die in beide stijlen goed ogen en passen.

Met lampen is dat hetzelfde. De robuuste fabriekslamp past ook heel goed in de landelijke inrichting. Nostalgische en landelijke lampen hebben juist een wat sobere uitstraling die toegepast kunnen worden in de wat strakke, sobere stijl van de industriële woonkamer.

Nog een voorbeeld is de kruiklamp die met een strakke linnen kap in beide interieurs een plek kunnen krijgen. De kruik waar de kap op wordt geplaatst is vaak van een wat grover aardewerk materiaal wat in beide interieurs kan passen.

De landelijke en industriële stijl is dus goed te combineren met elkaar. Kijk voor meer inspiratie op de desbetreffende website’s.

http://www.showhome.nl/inspiratie/industriele-lamp/