Planet Ads
Image default
Gezondheid

Detox kuur

Een detox kuur. Het wordt een steeds populairder fenomeen. Maar wat is een detox kuur nu precies? Een detox kuur is het vervangen van maaltijden door gezonde sappen om zo je lichaam te ontgiften en alle afvalstoffen uit ons lichaam te krijgen. Je krijgt bomvol nieuwe energie en voelt je een stuk ‘schoner’ en gezonder van binnen. Ook versterkt het je immuunsysteem. Lees hieronder meer over een detox kuur. 

 

Beste detox kuur 

De beste detox kuur voor jou is altijd persoonsafhankelijk. Kijk naar wat je lichaam aan kan. Kies altijd voor verse en biologische sappen. Deze zijn altijd beter voor je dan sappen die dat niet zijn. 

Bouw rustig je detox kuur op qua aantal dagen. Begin je eerste detox kuur niet meteen voor twee weken aaneen houdend. De eerste keer dat je een detox kuur doet is het misschien handig om dit voor een paar dagen te doen of met kleine porties eten erbij. Zo kan je lichaam rustig wennen aan de detox.

 

Voor wie is sapvasten?

Sapvasten is voor iedereen, maar in sommige gevallen raden we af om het te doen. Sapvasten is over het algemeen heel gezond en een reiniging voor je lichaam. Echter kan het in sommige gevallen een grote impact hebben en de timing niet zo goed uitkomen. Twijfel je of sapvasten een goed idee is op dat moment? Raadpleeg je huisarts of diëtist. Sapvasten is een minder goed idee als; 

 

  • je zware geneesmiddelen gebruikt

  • je lijdt aan een ernstige chronische ziekte

  • je menstrueert

  • je zwanger bent

  • je borstvoeding geeft (na 3 maanden kan het wel)

  • je jonger bent dan 14 jaar

 

Detox kuur afvallen 

Naast dat een detox kuur helpt je lichaam te ontgiften, helpt het ook zeker met afvallen. Doordat je jouw maaltijden vervangt met sappen, krijg je minder koolhydraten, vetten en suikers binnen dan dat je normaal doet. 

Ook na de detox kuur kan het helpen met afvallen. Je maakt gezondere keuzes betreft eten dan dat je eerst deed, omdat je lichaam daar nu meer aangewend is.  

 

Detox kuur ervaringen

Wat zijn de ervaringen over een detox kuur? Deze verschillen erg tussen personen en zijn ook afhankelijk van welke sappen zij hebben genomen en hoeveel dagen zij een detox kuur hebben gevolgd. 

Over het algemeen is bekend dat de eerste paar dagen wat lastig kunnen zijn. Je lichaam heeft nog relatief veel afvalstoffen in je lichaam. Als de reiniging in je lichaam begint kan dit soms voor wat nadelen zorgen. Je kan bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, diarree, verstoppingen en zweetuitbraken. Echter is dit na een paar dagen al voorbij en hebben veel mensen het gevoel dat ze hierna herboren zijn. Je krijgt meer energie en een heel ‘schoon’ gevoel van binnen. Even doorzetten dus en je het resultaat zal je versteld staan. 

https://www.sap.je/

Gerelateerde artikelen

tips Ouderdomsvlekken verwijderen

De huidverstrakking voor een fris gezicht

Blijf gezond met het gebruik van supplementen