Planet Ads
Image default
Onderwijs

Een functie in de boekhouding

Wat heb ik nodig voor een leuke functie in de boekhouding? Hoe kan ik mijn werkzaamheden in de boekhouding uitbreiden en gevarieerder maken? Wat zijn mijn mogelijkheden voor een baan in de boekhouding? Fabius Opleidingen kan je helpen deze vragen op de voor jou beste manier te beantwoorden.

Wat heb ik nodig?

De boekhouding bestaat voor ieder bedrijf uit cijfers. Een functie in de boekhouding gaat van het maken van facturen, debiteurenbeheer, het verwerken van betalingen tot het opstellen van aangiften.  Het is dus vereist dat je goed en nauwkeurig met cijfers om kunt gaan. Om goede rapportages te kunnen maken, moet je de cijfers ook kunnen analyseren. Door de deadlines zijn er sommige periodes van extra drukte, waarin jij nog steeds accuraat moet kunnen werken.

Om de benodigde vaardigheden te optimaliseren, kan je opleidingen volgen. Fabius Opleidingen biedt hierin divere mogelijkheden, afhankelijk van welk niveau je al in huis hebt en wat je voor werk zou willen gaan doen.

Hoe kom ik verder in de boekhouding?

De opleiding Basiskennis Boekhouden geeft jou een stevige basis, waarmee je al aan de slag kunt in de boekhouding. Als je in een groter bedrijf wilt werken, kan je de vervolgopleiding Basiskennis Calculatie volgen. Wil je op het hoogste MBO-niveau werken, dan kan je na deze cursussen nog je Praktijkdiploma Boekhouden halen. Deze opleidingen worden landelijk geëxamineerd, waardoor iedere werkgever weet welk niveau er van jou verwacht kan worden.

Mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Ieder bedrijf moet op juiste manier inzage kunnen geven in de financiële situatie. Dit gebeurt peridiek middels aangiften bij de Belastingdienst. Met een hogere frequentie moeten andere financieel administratieve taken gedaan worden: er worden ook nota’s verzonden, nota’s betaald, loonuitbetaling etcetera. Om deze zaken allemaal in goede banen te leiden, is boekhoudkundig personeel nodig. Er is dus veel werk voor deze beroepsgroep.