Planet Ads
Image default
Dienstverlening

Fysieke Symptomen van Angst Tips – Wat Te Doen Als je Last Hebt van Pijn in de Borst

Pijn in de borst wordt meestal geassocieerd met hartstoornissen. Toch kunnen angstdepressie ook een reden zijn voor borstpijnen. Er zijn andere fysieke symptomen van angstdepressie die ook met de borstpijnen te maken kunnen hebben. Dit zijn plots gewichtsverlies of meer etenslust en gewicht bijkomen, moeilijkheden met slikken, duizeligheid, onvrijwillig trillen, droge mond en hartkloppingen.

Als je borstpijn hebt met één of enkele van de hierboven genoemde symptomen, heb je waarschijnlijk last van angstdepressie. Een bezoek aan de psycholoog en de huisdokter kan dit bevestigen.

Als je borstpijn hebt, mag je niet paniekeren. Het kan enkel problemen vermoeilijken in plaats van vergemakkelijken. Als je enkele symptomen van een angststoornis hebt ervaren zoals hieronder genoemd, is een algemene check bij een huisdokter aan te raden zodat je onmiddellijk de symptomen kan behandelen.

Je moet ook een psycholoog bezoeken om een angststoornistest uit te voeren. Je kan ook een angststoorniszelftest doen. Afhankelijk van de resultaten kan je beslissen wat de beste behandeling voor jezelf is.

Eerst en vooral moet je de oorzaak van de angstdepressie vinden. Bijvoorbeeld, de oorzaak kan acute stressstoornis zijn waar het onderwerp door een intense stressvolle periode gaat, zoals het verlies van een geliefde, waardoor er langdurige angstdepressie ontstaat. Ook kunnen ex-drugsverslaafden die verslaafd waren aan geneesmiddels zoals kalmeerpillen of cocaïne angst en depressie krijgen door de afkickingsverschijnselen.

Dan moet je werken aan het behandelen van de angst. Hypnotherapie is een populaire behandeling voor angststoornissen, waar je gehypnotiseerd wordt en kalm gehouden wordt door een mentale grip uitgevoerd door een gekwalificeerde psycholoog. Enkele natuurlijke remedies voor angstdepressie bestaan, zoals zelfhulp en in therapie gaan. Kalmeermiddelen kunnen gebruikt worden als je fysiek opgewonden wordt door de angst. 

CG (Cognitieve Gedragstherapie) is een behandeling uitgevoerd door een specialist die verschillende redenen achter jouw denkpatroon bekijkt. De technieken variëren op basis van de stoornis die je hebt. Ze bevatten wel het houden van een dagboek van bepaalde evenementen en het opnemen van gevoelens, gedachten en gedrag tijdens dat evenement.

Kalmerende invloeden zoals Yoga kan de geest en het lichaam helpen kalmeren, waardoor je minder stress zal hebben. Je zal zien dat de fysieke symptomen van angstdepressie langzamerhand zullen afnemen als de behandeling zijn effect zal hebben.

De Psycholoog – Top psychologen in Nijmegen

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen

Gerelateerde artikelen

Een fijnere auto op lange termijn dankzij een regelmatig onderhoud

Heeft uw airco in Kortrijk nood aan een onderhoud?

Verkeersregelaar centrale agvs B.V