Planet Ads
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je je oven schoon

Niemand houdt van een vuile oven. Het is niet alleen lelijk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Wanneer voedsel en vet zich ophopen op de ovenwanden, kunnen ze brand veroorzaken. En dat wil niemand! Dus hoe houd je je oven schoon? Met een beetje handigheid en deze handige tips heb je in een mum van tijd een sprankelend schone oven.

De eerste stap is om alles uit de oven te halen. Ja, dat betekent ook de rekken eruit halen. Zet ze indien mogelijk in de vaatwasser (op het bovenste rek) of laat ze weken in een sopje in de gootsteen. Terwijl de rekjes weken, kun je beginnen met het schoonmaken van de binnenkant van de oven.

Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Je kunt een commerciële ovenreiniger gebruiken, of je kunt zelf een schoonmaakmiddel maken met zuiveringszout en water. Als je voor de baksoda kiest, meng dan ¼ kopje baksoda met ¼ kopje warm water. Breng dan met een spons of doek het mengsel aan op de binnenkant van de oven. Laat het een paar minuten zitten voordat je het wegveegt met een vochtige doek 

Als je de binnenkant van de oven hebt schoongemaakt, zet je de rekken er weer in en geef je ze een goede schrobbeurt met zeepwater en een spons of borstel. Spoel ze af en droog ze af voordat je ze weer in de oven zet. En dat is het! Met een beetje moeite kom je een heel eind om je oven schoon en veilig te houden.

Een schone oven is een gelukkige oven en wie wil er geen gelukkige oven? Door de rekken eruit te halen en zowel de binnenkant als de buitenkant van je oven een goede schoonmaakbeurt te geven, ben je goed op weg naar een veilig en sprankelend schoon apparaat. Tijdens het schoonmaken kan je tot de ontdekking komen dat een onderdeel van de oven kapot is. Gelukkig zijn de onderdelen voor alle ovens verkrijgbaar. De microgolfoven onderdelen voor jouw oven vind je bij Fixpart.be.

https://fixpart.be/nl/