Planet Ads
Image default
Internet marketing

Hoe u uw Instagram-account kunt beschermen


marketing boeken 2019

Stel dat u tijd en geld heeft besteed aan het promoten van uw account, uw verkoopproces voor directe berichten opnieuw heeft opgebouwd en loyale klanten heeft gekregen. ‘S Ochtends open je Instagram om een ​​promotie te starten en … je kunt niet inloggen op je account.

Accountkaping zoals gewoonlijk

Je kunt je op Instagram registreren via mail, Facebook of via telefoonnummer. Met toegang tot uw smartphone (en dus Facebook en mail) is het eenvoudig om toegang te krijgen tot alle daaraan gekoppelde diensten. Daarom worden via deze “toegangspunten” accounts gestolen.

Controleer allereerst de relevantie en beveiliging van de services die aan uw account zijn gekoppeld. Zorg er vervolgens voor dat u de e-mail die aan uw account is gekoppeld niet hebt opgegeven in de communicatiemethoden.

En nog een ding: u slaat toegangen niet op in Google Documenten of notities op uw smartphone, toch?

Naast het stelen van e-mail- en telefoonnummers, is phishing (het verkrijgen van toegang) van de account de meest voorkomende hackoptie:

Gekloonde phishing

Dit is het gebruikelijke kopiëren van post en officiële brieven van Instagram. In dit geval stuurt de aanvaller een e-mail die zo dicht mogelijk bij een e-mail van Instagram lijkt – hetzij wat betreft het interfaceontwerp of het adres van de afzender.

Gekloonde phishing is ontworpen voor onoplettende mensen en nieuwkomers onder accountbeheerders. Bekijk daarom beide wanneer u onbekende links volgt.

Toegang via applicaties en services van derden

In de regel zijn dit foto-editors, promotie-automatisering, automatisch posten, directe webversies, enzovoort. Phishing-apps slagen niet voor Google Play en AppStore-verificatie. Dergelijke diensten vragen bij registratie toegang tot het account of imiteren autorisatie via Instagram. Wees echter niet bang voor autorisatie in services van derden: sommige opties zijn onmogelijk zonder toegang tot uw account.

Autorisatie via Instagram vindt plaats in een nieuw tabblad op de officiële Instagram-website.

Om de lijst met applicaties die toegang hebben tot uw account te controleren, gaat u naar de applicatie-instellingen en klikt u op “Toegangscontrole”. U bent ingelogd op deze applicaties via Instagram en u kunt hun toegangsrechten voor uw account intrekken.

Hoe u kunt controleren welke apps toegang hebben tot uw Instagram-account

Als je je smartphone of tablet met toegang tot je account bent kwijtgeraakt, verander dan zo snel mogelijk het wachtwoord voor Instagram en de bijbehorende dienst (mail of Facebook).

In de meeste gevallen worden kleine Instagram-accounts gehackt om aan derden te verkopen. Gemiddeld kosten deze ‘dode zielen’ $ 0,3-0,5.

In onze ervaring met het contact opnemen met de technische ondersteuning van Instagram, is er geen verband tussen accountgrootte (of advertentiebudget) en responspercentage.

Na een grote advertentiecampagne zagen we bijvoorbeeld een tweelingaccount met ons handelsmerk (wat een ernstige schending is) en schreven we naar technische ondersteuning. Drie weken lang heeft Instagram geen reactie ontvangen.

Hoe u uw account terugkrijgt nadat u bent gehackt

Probeer snel te reageren. Als je nog steeds kunt inloggen op je account, wijzig dan het wachtwoord voor het account en voor de gekoppelde diensten (mail en / of Facebook). Schakel daarna tweefactorauthenticatie in.

Als je niet meer kunt inloggen op je account, probeer dan je wachtwoord opnieuw in te stellen via e-mail, Facebook of je telefoonnummer. Schakel bij succesvolle aanmelding tweefactorauthenticatie in.

Als u bij het opnieuw instellen van uw wachtwoord geen meldingen van Instagram ontvangt en u niet kunt inloggen via Facebook (in het geval dat deze was verbonden), dan werd uw account gekoppeld aan een andere e-mail en ook ontkoppeld van Facebook en uw telefoonnummer (in het geval dat ze waren verbonden).

Wat te doen als je Instagram-account is gehackt

Als een brief niet naar uw adres is gekomen of uw bijnaam is gewijzigd *, herhaalt u de vorige paragraaf door zowel bijnaam als e-mail in te voeren.

* Als je je account met dezelfde bijnaam niet meer kunt vinden, kijk dan in je inbox voor brieven van Instagram. Als u geen informatie over de accountwijziging hebt ontvangen, vraag dan een vriend om uw huidige bijnaam te achterhalen via de geschiedenis van de correspondentie in direct of door de opmerkingen die eerder namens u zijn achtergelaten.

Als het je lukt om in te loggen, verander dan het wachtwoord voor je account en voor de gekoppelde diensten (mail en / of Facebook). Schakel daarna tweefactorauthenticatie in.

Als inloggen mislukt:

Klik op de pagina voor wachtwoordherstel op ‘Meer hulp nodig?’ en voer alle gevraagde informatie in. Vink het vakje aan naast ‘Mijn account is gehackt’. Stuur een verzoek en wacht op een antwoord op de opgegeven e-mail.

Als u binnen een paar dagen geen antwoord ontvangt, herhaalt u het verzoek door het vakje aan te vinken naast ‘Ik ben de e-mail vergeten die aan mijn account is gekoppeld’.

Wat te doen met de bijnaam na hacken?

Als het je is gelukt om weer toegang te krijgen tot je account, kun je je bijnaam wijzigen in een gratis gebruikersnaam. Inclusief naar uw oude bijnaam, als deze is gewijzigd.

In sommige gevallen kan de voorwaarde voor het herstellen van de toegang tot het account van Instagram een ​​wijziging van de bijnaam zijn. In deze situatie raden we aan een bijnaam te gebruiken die zo dicht mogelijk bij de vorige ligt: ​​voeg bijvoorbeeld een punt of een onderstrepingsteken toe.

Als uw account is verwijderd, kunt u een nieuw account maken met hetzelfde e-mailadres, maar het gebruik van de oude gebruikersnaam werkt waarschijnlijk niet.

Wat je niet moet doen

Bied oplichters een beloning of ga akkoord om het account terug te kopen. Hoogstwaarschijnlijk wordt het account niet geretourneerd of wordt u gevraagd extra te betalen (en iets meer te betalen).

Wees zeer actief onmiddellijk nadat u weer toegang heeft gekregen tot uw account.

Uitvoer

Een account hacken zonder de hulp van de eigenaar is een moeilijke taak. Laat een minuut onoplettendheid u niet beroven van maanden werk op uw account.

Hoe u uw account beveiligt:

Controleer de veiligheid en relevantie van Instagram-gerelateerde services.

Verander het wachtwoord in een veilig wachtwoord. Gebruik unieke alfanumerieke combinaties met verschillende hoofdletters. Wijzig uw wachtwoord regelmatig – ten minste eens per 2-3 maanden.

Verbind tweefactorauthenticatie.

Log niet in via openbare wifi en sla uw wachtwoord niet op in uw browser.

Geef in de accountkop niet het e-mailadres of telefoonnummer aan waarvoor het account is geregistreerd.

Wijzig bij vermoeden onmiddellijk het wachtwoord voor uw account en alle daaraan gekoppelde diensten.

En vooral: ontspan niet 🙂

 instagram hubspot

https://marketingbook.shop/

Gerelateerde artikelen

Prijs wordpress website laten maken