Planet Ads
Image default
Telefonie

Wat kun je allemaal met een smartphone

Een smartphone is een telefoon waarmee je meer kunt dan met standaard telefoon. Het grote verschil is dat hij smart is. Smart betekent in deze context slim. De telefoon kan bijvoorbeeld op internet en op de meeste smartphones kun je applicaties (Apps) downloaden. Met een standaard telefoon zoals die vroeger was kon je alleen bellen, Sms-berichten versturen en als je geluk had Snake spelen. Ook hadden deze telefoon vaak opties als wekkers, agenda en notities.

Huidige telefoons

Met de huidige telefoons is veel meer mogelijk. Je kunt namelijk op internet, mail versturen, natuurlijk de dingen die vroeger telefoons ook konden en via de diverse playstores apps downloaden. De apps die je kunt downloaden variëren en zijn onder te verdelen in een aantal categorieën. Een van de bekendste categorieën is de categorie Social Media. Onder de categorie vallen de apps zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Snapchat, WhatsApp en nog vele anderen.  De app WhatsApp is tegenwoordig een van de meest gebruikte apps op de smartphone. Met de app verstuur je berichten naar elkaar via een verbinding met het internet. Als extra beveiliging zijn alle berichten die je verstuurd versleuteld. Dat wil eigenlijk zeggen dat deze zo zijn gecodeerd dat iemand het niet ontcijferen. Als ik stuur: hallo, hoe is het?. Dan krijgt alleen de ontvanger mijn bericht. Probeert iemand daar tussen te komen en het bericht te onderscheppen dan zal dit bijna niet lukken. Degene die het bericht probeert te onderscheppen krijgt namelijk niet: hallo, hoe is het?, maar bijvoorbeeld; PKDJd Jd Jdj OENP. Dit zorgt ervoor dat het bericht niet te ontcijferen is. De telefoon van de ontvanger van jouw bericht is de enige die snapt hoe bericht moet worden gedecodeerd.

Merken

Er is een groot aantal merken waaruit de keuze kan worden gemaakt voor een smartphone. Het is daarbij belangrijk dat je let op de dingen die jij belangrijk vindt. Heb je beperkt budget koop dan niet een smartphone die qua prijs daar buiten ligt. Ben je fan van een merk koop die dan. Heb je liever het mooiste van het mooiste of ben je meer van de prijs-kwaliteit. Maak je veel foto’s met je telefoon dan kies je voor een merk met goede camera’s. Zo is er uiteindelijk voor ieder wat. Het enige dat belangrijk is dat je een gsm hoesje koopt voor jouw smartphone zodat hij goed beschermt blijft.

https://www.telefoonhoesje.nl/