Planet Ads
Image default
Financieel

Verantwoordelijk geld lenen

Als je een onverwachte aankoop moet doen of gewoon geen zin hebt om langere tijd om te sparen, dan kan een lening een manier zijn om dat te doen. Je moet daar echter wel bij opletten dat geld lenen geld kost. Dus let op dat je van tevoren een simulatie lening doet zodat je weet hoeveel je maandelijks gaat terugbetalen. Maar ook weet je zo wat uiteindelijk de lening je gaat kosten. Wil jij weten hoe je verantwoordelijk kunt lenen? Lees dan verder.

Leen alleen wat je nodig hebt

Een veelgemaakte fout is dat mensen meer gaan lenen dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Hoe meer je leent, hoe meer je per maand zult moeten betalen. Dus probeer er op te letten dat je alleen het broodnodige leent. Als je eenmaal de lening afgesloten hebt zul je die in maandelijkse termijnen moeten terugbetalen. Voor veel leningen geldt een minimaal bedrag dat je per maand zult moeten betalen.

Stel een budget op

Door een budget op te stellen kun je enkele maanden van tevoren kijken of je de maandelijkse betalingen aan kunt gaan. Dit geeft de extra bonus dat je een kleine buffer kunt sparen voor de maandelijkse betalingen. Dus mocht je je baan kwijtraken, dan heb je tenminste een vangnet opgebouwd.

Bereken je kosten

Met een simulatie lening kun je niet alleen brekenen hoeveel je per maand kwijt bent, maar ook hoeveel je in totaal hebt moeten uitgeven aan je lening. Dit soort simulaties zijn erg handig, aangezien je zo kunt berekenen welke lening het beste voor jouw situatie is.

Lees het contract

Een contract is iets wat jij eigenlijk altijd wel moet doorlezen, maar in het geval van een lening is het extra belangrijk om het heel goed te lezen.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/

Gerelateerde artikelen

Waarom zou ik geld lenen zonder BKR toetsing?