Planet Ads
Image default
Aanbiedingen

Waarom is de maat van babyschoenen zo belangrijk?

Babyschoenen kopen klinkt natuurlijk harstikke leuk. Mooie en schattige schoentjes die bij de outfit passen vind ieder ouder erg mooi om te zien. Helaas zitten er ook wat haken en ogen aan om nieuwe schoenen aan te schaffen. Ten eerste moet natuurlijk je kind er ook echt aan toe zijn. Babyschoenen kunnen namelijk de ontwikkeling in de weg staan. Tevens is de kwaliteit, zool en maat van de schoen ook erg belangrijk. In dit artikel wordt verder gesproken over waarom de maat zo belangrijk is, en waar je op moet letten bij het uitzoeken van nieuwe babyschoentjes.

Maat is belangrijk!

Eerder is al gezegd dat verkeerde schoenen de ontwikkeling in de weg kan staan. Dit is ook zo bij de maat van de schoen. Als een kind te grote schoentjes draagt, dan kan dit voor zorgen voor het moeilijk lopen. Een baby moet vrij kunnen bewegen om motorisch ontwikkelingen te maken. Als je te kleine schoentjes koopt, dan kan dit gaan knellen en ook als pijn worden ervaren door je kind. Een kind wil dan liever niet lopen, omdat het pijn doet. Ook dit zorgt voor de belemmering van de ontwikkeling van je baby. De maat van de schoen heeft te make met de lengte, maar ook met de breedte en de hoogte. Hoge sneakers zijn leuk, maar dit kan ook moeilijk lopen zijn.

Wat kan je als ouder doen?

Als ouder kan je verschillende stappen doorlopen om precies te weten wat je voor maat moet hebben. Er zijn vier stappen die je moet doorlopen. Ten eerste moet je de blote voeten van je kind op een stuk papier zetten. Dan moet je de omtrek van de voet tekenen. Vanaf dat moment kan je de afstand van de twee uiteinde meten. De twee uiteinde zijn de grote teen en de hiel. Als je dat hebt dan kan je bepalen welke maat je moet hebben. Hierbij is het dus ook goed om rekening te houden met de groeiruimte die een schoen moet hebben. Wil je meer weten over welke maat je baby nodig heeft? Shoesme geeft maatadvies zodat jij als ouder de perfecte schoen kan uitzoeken.

Babyschoenen aanschaffen

Er is een groot aanbod in babyschoenen. Dit houdt dus ook in dat er veel slechte schoenen op de markt zijn. Het is daarom handig om bij grote babyschoenen merken te gaan kijken naar schoenen, of naar de schoenwinkel te gaan en advies te vragen van een professional. Shoesme is een partij die een groot assortiment in kwalitatief mooie kinder- en babyschoenen.

Gerelateerde artikelen

Op surfkamp in de provincie Groningen

Een architectenbureau uit Antwerpen en omgeving kiezen

Ga naar een opticien in Antwerpen als je niet goed meer kunt zien