Planet Ads
Image default
Meubels

Waarom is een nachtkastje zo handig?

Niet iedereen heeft het, maar zou wel iedereen het moeten hebben? Een nachtkastje naast een bed brengt vele voordelen met zich mee. Ze komen in verschillende vormen, stijlen en groottes. Het ene kastje heeft alleen een lade en een opberg vak, de ander heeft weer meerdere lades en een deur. Wat is nou het ideale kastje en wat is er zo handig aan.

Het ideale kastje

Het ideale nachtkastje is volledig subjectief. De hoogte moet bij uw bed passen, het uiterlijk moet met het interieur matchen en het aantal lades moet naar wens zijn. Wanneer u bijvoorbeeld standaard pilletjes moet slikken, is het handig om een lade in het kastje te hebben, zo kunnen deze gemakkelijk bereikbaar zijn. Gelukkig zijn er duizenden soorten nachtkastjes, dus voor ieder zal er een passende bijzitten.

De voordelen

Leuk en aardig allemaal, maar wat zijn nou de werkelijke voordelen van zo’n kastje naast je bed? Om te beginnen zorgt het voor orde. Door het nachtkastje hoeft u niks naast uw bed te leggen waar u vervolgens in de ochtend op kan gaan staan. Heeft u bijvoorbeeld een stekkerdoos voor naast uw bed, zodat uw telefoonoplader of eventuele nachtlamp daarmee van stroom kan worden voorzien. Dan kunt u deze onder het nachtkastje of erop leggen, zo zal het niet in de weg liggen. Ook de telefoon zelf kan op of in het nachtkastje liggen. Wanneer deze op het nachtkastje ligt is het gemakkelijk om hierbij te komen voor wanneer u bijvoorbeeld de wekker uit wil zetten.

Meer voordelen zijn natuurlijk de talloze dingen die je in het nachtkastje kan opbergen. Alle kleine spullen die normaal zullen rondslingeren, kunnen hier in. Hierbij kan je denken aan lenzen, brillenkokers, opladers, zalfjes en noem het maar op. Wanneer u eenmaal in bed ligt klaar om te gaan slapen en plots erachter komt dat u iets vergeten bent, is het vervelend om weer op te moeten staan. Ideaal dus als u het nodige binnen handbereik hebt. U kunt gewoon blijven liggen terwijl u nog gauw het laatste ding afrondt voor u uw ogen sluit.

Voor mensen met een bril is een nachtkastje ook in het voordeel. In de nacht slaap je zonder bril en sommige mensen zien dan erg slecht. Wanneer u structureel uw bril binnen handbereik op een fijne hoogte heeft, is deze binnen een mum van tijd opgezet. Op het kastje ligt de bril ook veilig, want er is geen kans dat u hier nog op gaat staan.

Een nachtkastje maakt het plaatje af. In veel gevallen is het bed wat staat al mooi, maar met mooie nachtkastjes naast het bed maak je het plaatje helemaal af. Een voordeel is dus de stijl die een nachtkastje met zich meebrengt. Je kan vele mooie nachtkastjes krijgen in verschillende materialen, stijlen en kleuren. Kies altijd wel voor een stijl die mooi past bij het bed en de rest van de slaapkamer. Als je veel houten meubels hebt is het daarom ook een aanrader om een nachtkastje landelijk aan te schaffen en niet voor een industrieel nachtkastje te gaan. 

Kortom, een nachtkastje kan in veel gevallen in uw voordeel werken. Ze nemen relatief weinig ruimte in en zorgen voor orde en veiligheid.

Gerelateerde artikelen

Industriƫle stalen design tafelpoten van Nordstahl