Planet Ads
Image default
Bedrijven

Je producten op de juiste manier coderen

Printers zijn heel erg belangrijk in het dagelijkse leven. Anders dan dat jij misschien denkt, worden printers niet alleen gebruikt om papier te bedrukken, met bijvoorbeeld een continuous inkjet printer. Er worden ook dagelijks vele producten gecodeerd en die coding and marking is ontzettend belangrijk.

Enkele van de soorten producten die gecodeerd moeten worden, zijn verse groenten en medicijnen. Coderen brengt een soort ‘uniek’ kenmerk aan op een product. Door dit kenmerk is het mogelijk om heel nauwkeurig te kunnen traceren waar een product vandaan komt. Bij verse producten wil je dat natuurlijk graag weten. Het kan altijd voorkomen dat er een of andere ziekte voorkomt onder bepaalde groenten en dan wil je die groenten natuurlijk snel kunnen terug trekken uit de winkels.

Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor medicijnen. Deze worden ook gecodeerd en meestal om dezelfde reden als de groenten: heel specifiek kunnen traceren waar de medicijnen vandaan komen. Zodoende kunnen deze medicijnen dan ook eenvoudig worden teruggeroepen bij geval van vervuiling of andere zaken. Dat is natuurlijk fijn om te kunnen doen.

Dat coderen gebeurt ook vaak op andere ondergronden dan papier, of ieder geval ondergronden die niet absorberend zijn. Hierdoor blijft normale inkt uit een gewone printer ‘erop’ liggen en is het printen dus eigenlijk niet mogelijk. Je moet hiervoor dus een speciale printer hebben en dat is een andere dan de printers die je thuis zult gebruiken.

Een printer is daarmee ook altijd een flinke investering, maar wel een investering die belangrijk is voor je bedrijfsvoering. Daarom is het eigenlijk ook altijd beter om gelijk een goede printer aan te schaffen zodat je deze over een langere tijd kunt afschrijven en dus per saldo ook minder geld eraan kwijt bent. Bovendien levert deze printer dan ook de prestaties die je er graag van wilt zien.

http://www.kba-metronic.com

Gerelateerde artikelen

De trend komt terug

Wateroverlast voorkomen met afdichtingen van uitstekende kwaliteit

Vlooien hond, daar moet je iets aan doen!