Planet Ads
Image default
Adverteren

Kom alles te weten over verf!

Er zijn vier basiscomponenten voor verven waardoor ze werken. De vier componenten zijn: voertuig, dat is het enige essentiële element van verf, waardoor het filmt en waardoor het kan binden. Het pigment in verf bepaalt de kleur, duurzaamheid, dikte, textuur en kosten van de verf. Oplosmiddelen in verf worden naar behoefte toegevoegd om de droogtijd te verlengen of te verkorten, het vermogen om de verf te verspreiden of te spuiten. De hoeveelheid oplosmiddel in een verf bepaalt ook de uithardingstijd.

 

Dan zijn er additieven die we hier niet hoeven op te noemen. Maar sommige bieden de verf weerstand tegen meeldauw, textuur, ultraviolette bescherming en andere kenmerken die nodig zijn voor het type verf dat wordt ontwikkeld. De hechting en algemene kwaliteit van de verf wordt voornamelijk bepaald door het pigment. Over het algemeen, in gewone latex- of oliehuisverf, hoe meer pigment wordt toegevoegd, hoe hoger de dichtheid, vandaar de kwaliteit van de verf. Meer pigment betekent over het algemeen een betere dekking en duurzaamheid.

 

De meeste verven die door huiseigenaren en aannemers worden gebruikt voor algemene structurele schilderkunst zijn “latex” of “olie”. Interessant is dat er geen latexrubber in latexverf zit. De term “latex” in verf verwijst eerder naar de methode van drogen en hechten dan naar een ingrediënt. De manier waarop deze specifieke verven werken is door het oplosmiddel geleidelijk te verdampen en tegelijkertijd de bindmiddelen samen te trekken tot de verf “droog” is. Verf die droog aanvoelt, is echter niet af en veel verven blijven tot 30 dagen uitharden, afhankelijk van het weer, zonlicht, temperatuur enz.

 

Veel huiseigenaren schilderen bij koud weer van mening dat hun verfwerk alleen ‘droog’ is om de volgende ochtend wakker worden en de verf bevroren en van het oppervlak zien dat ze de dag ervoor hadden geverfd. Om dergelijke gebeurtenissen te verhelpen, zijn er moderne verven voor “koud weer” waarmee de verf normaal en correct kan uitharden bij temperaturen tot 35 graden Fahrenheit. Het proces is hetzelfde met Alkyd-olieverf, alleen meestal langzamer. Maar het verdampingsprincipe is in principe hetzelfde.

 

Er zijn andere speciale verven zoals sneldrogende email en “dry fall” verf die op een plafond kan worden gespoten, en de overspray is droog stof tegen de tijd dat het de grond Schilderwerken Antwerpen raakt. Deze verven zijn speciaal samengesteld met oplosmiddelen en additieven die de supersnelle droogtijden mogelijk maken. Dit zijn echter verven die de meeste huiseigenaren en zelfs de meeste andere aannemers gebruiken die industriële aannemers ooit gebruiken.

https://www.decolux-projects.be/

Gerelateerde artikelen

Start een onderneming in Nederland en richt een BV op

Loonkloof tussen mannen en vrouwen

Gebruik maken van een filler