Planet Ads
Image default
Adverteren

Loonkloof tussen mannen en vrouwen

Er was altijd veel ophef over het verschil van loon tussen mannen en vrouwen. Tegenwoordig kan dit nog steeds het geval zijn, er is namelijk ook nog wel verschil tussen de lonen, maar haast niet meer. Dit verschilt wel weer per sector, in 2015 bedroeg de loonkloof nog maar 5,8 procent. Veel van de verschillen komen doordat vrouwen gemiddeld meer werken in sectoren met een lagere beloning. Wanneer een jonge man en een jonge vrouw dezelfde opleiding hebben gevolgd en dezelfde ervaring hebben opgedaan bij een werkgever, dan zullen zij hetzelfde verdienen. Het verschil komt vaak pas later naar voren, als ze al een tijd in dienst zijn.

Wanneer je langer in dienst bent kan er wel een verschil komen, maar vrouwen hebben dan ook bepaalde voorkeuren zoals samenwerken en meer flexibiliteit en hierdoor zullen zij minder verdienen, want dit zijn dan weer extra’s. Uit onderzoek blijkt wel dat 70 procent van de vrouwen dit beloningsverschil niet eens in de gaten heeft, ze voelen zich daardoor ook niet ondergewaardeerd. We kunnen daardoor ook wel zeggen dat er bijna geen loonkloof meer is tussen mannen en vrouwen. Heeft u toch het gevoel dat uw loon niet helemaal klopt, dan kan u altijd even de loonwijzer bekijken.

Wanneer u als werkgever niet meer zeker weet of uw werknemers wel genoeg verdienen en hoe dit verschil bij u is tussen mannen en vrouwen, dan kan u ook gebruik maken van een salarisservice. Hierbij huurt u een extern bedrijf in die zaken betreft salaris voor u op orde houden, zo heeft u alles overzichtelijk bij de hand. De werknemers kunnen hun gegevens inzien en u kan alles bekijken wanneer u maar wilt. Zij voeren ook nog een de cao aanpassingen door, u heeft dus zelf helemaal geen werk meer met betrekking tot de salarissen.

http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Gebruik maken van een filler

Kom alles te weten over verf!

Start een onderneming in Nederland en richt een BV op