Planet Ads
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe bestrijd je fruitvliegen

Een van de ergste dingen die je kan overkomen is als je fruitvliegen thuis hebt. Deze kleine vliegjes zijn niet erg schadelijk en bijten ook niet, ze zijn gewoon irritant. Maar hoe kun je zorgen dat je geen fruitvliegen krijgt? In deze blog zullen wij uitleggen hoe jij kunt zorgen dat jouw huis fruitvlieg vrij is.

Preventie

Fruitvliegjes kunnen schijnbaar uit het niets komen maar de kans is groot dat je ze zelf je huis binnendraagt. Hoe dat dan vraag je? Fruitvliegjes leggen hun eieren in groente en fruit dus als jij groente en fruit in de winkel koopt dan is de kans groot dat jij onwetend fruitvliegen jouw huis binnendraagt. Dus hoe zorg je dat dit niet gebeurt? Door jouw fruit te wassen. Fruitvliegjes leggen hun eieren in overrijp fruit dus als je fruit erg rijp is was het en leg het in de koelkast. Als je je fruit in de keuken bewaart dan is het verstandig om er of een netje overheen te doen of om ze in de koelkast te bewaren

Bestrijding

Als je toch merkt dat je huis vol met fruitvliegen is dan zijn er wel enkele manieren om ze te bestrijden. Een goede tip is er voor te zorgen dat je alle mogelijke plekken waar ze eieren in kunnen leggen in de vuilnis gooit en je vuilnisbak vaak leeg haalt. Een andere goede manier is om een fruitvliegenval te plaatsen in de plek waar je de meeste vliegen ziet. Een fruitvliegenval bevat een zoet middeltje dat de fruitvliegen aantrekt, als de fruitvlieg eenmaal in de val zit kan hij er niet meer uit en zal hij verdrinken. Dit soort vallen kun je het beste gebruiken in combinatie met andere methodes van bestrijding aangezien je het probleem bij de bron moet aanpakken.

https://outathome.be/product/fruitvliegenval/

Gerelateerde artikelen

Volg de verhaallijn en los de puzzels op in een unieke escape game

Voor iedereen wat wils in deze rc shop

Welke kledij doe ik aan tijdens een ballonvaart Antwerpen?