Planet Ads
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kan de nieuwe generatie 3d pennen?

In 2013 kwam de allereerste 3d printer pen op de markt onder de naam 3Doodler. Nu, nog geen 4 jaar later, is de printerpen dusdanig doorontwikkeld dat hij niet meer te vergelijken is met de eerste generatie. Anno 2017 kent de printerpen nieuwe mogelijkheden, is het gebruikersgemak aanzienlijk verbeterd en heeft de pen een nieuw uiterlijk gekregen. Wat is er nieuw en wat is er allemaal verbeterd? Dat vertellen wij u hier even in het kort.

Nieuwe techniek

De techniek in de nieuwste pennen is dusdanig verbeterd dat er een vervelend probleem mee is opgelost; het verstoppen van de nozzle. De nozzle zit in de punt van de pen en zorgt ervoor dat het plastic smelt. Oudere versies pennen hebben dit euvel wel eens en dat is erg vervelend. De nieuwste pennen zijn uitgevoerd met een nozzle die nauwelijks of eigenlijk nooit kunnen verstoppen. Wat betreft techniek is het bij de nieuwe pennen ook mogelijk om zowel met ABS filament te werken als met PLA filament. Er is een reinigingsfilament te koop (en aan te raden) dat u kan gebruiken als u wisselt tussen beide filamenten. Deze voorkomt verstoppingen bij oudere pennen.

Nieuwe modellen

Opvallend is zeker de uitvoering van de pen. Daar waar de eerste versies nogal log waren en dik, zijn de nieuwste pennen een stuk smaller. Vergelijkbaar met een marker. Dit is een groot voordeel voor kleine kinderhandjes. Nog een opvallend nieuwtje is dat de nieuwe generatie 3d pennen zijn uitgevoerd met een USB kabel, zodat de pen kan worden aangesloten op een pc of laptop. Ook zijn er powerbanken te koop, accu’s waarop u de 3d pen kan aansluiten en zo overal en altijd kunt gebruiken. Erg handig als je als professional, zoals een monteur, overal en soms langdurig met een printerpen aan de slag moet.

Gerelateerde artikelen

Speeddate bijwonen? Kom speeddaten bij Speeddating-belgie.be!

Voor iedereen wat wils in deze rc shop

Dating of daten op locatie? Bezoek Speeddating-belgie.be!