Planet Ads
Image default
Auto

Lease auto zakelijk gebruiken

Als je een lease auto zakelijk wilt gebruiken, dan zijn er eigenlijk in grote lijnen twee mogelijkheden die je hebt. Op de eerste plaats kan je kiezen voor private lease. Deze lease auto is voornamelijk bedoeld voor privégebruik, maar mag in mindere mate ook worden gebruikt voor zakelijk vervoer. Gebruik je de auto voornamelijk zakelijk, en rij je meer dan 5.000 kilometer per jaar voor je onderneming? Dan is het aanzienlijk verstandiger om te kiezen voor een lease auto speciaal voor ondernemers. Hier zijn meerdere leasevormen voor, zoals onder meer operational lease, short lease en financial lease.

Een lease auto leasen met private lease

Steeds meer particulieren maken de keuze om in een lease auto te gaan rijden. Dit levert dan ook diverse voordelen op. Zo hoef je geen groot bedrag uit te geven voor de aanschaf van een auto en kan je tegen een vast maandtarief een nieuwe auto rijden. Je hoeft je geen zorgen te maken om kosten voor bijvoorbeeld reparatie en onderhoud, en je rijdt altijd goed verzekerd rond. Echter, als je ook zakelijk met de lease auto rijdt, dan is het verstandig om goed te kijken naar het aantal kilometers dat je zakelijk rijdt. Wanneer dit er namelijk teveel zijn, dan moet je bij gaan betalen.

Een lease auto zakelijk leasen

Het grootste verschil tussen leasen voor particulieren en voor ondernemingen is wel het verschil op fiscaal gebied. Juist daarom is het belangrijk om altijd voor de juiste leasevorm te kiezen. Als je veel kilometers voor de zaak rijdt, dan is het verstandiger om een lease auto te gaan leasen vanuit de onderneming. Hier zijn meerdere leasevormen mogelijk. Je hoeft dan geen rekening te houden met een teveel aan zakelijke kilometers en je hoeft ook niet bij te betalen. Het woon-werkverkeer wordt gezien als privégebruik.

http://www.leaseautocentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

Auto onderdelen online kopen steeds populairder

Een auto leasen als particulier

Voordelen van elektrisch rijden