Planet Ads
Image default
Auto

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is tegenwoordig in Nederland een hot-topic. Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld. Echter zitten veel mensen nog met de vraag “Waarom zou ik elektrisch rijden en wat zijn hier de voordelen van?”. In dit artikel proberen wij je hierbij te helpen.

Financiële voordelen

Voor jou als rijder biedt elektrisch rijden financiële voordelen. Elektrisch rijden is namelijk goed voor de portemonnee als je vele kilometers maakt. Dit komt omdat het “tanken” van stroom een stuk goedkoper is dan het tanken van gewone brandstof. Hierdoor zijn je maandelijkse uitgaven relatief laag.

Daarnaast brengt elektrisch rijden ook belastingvoordeel met zich mee en kan je subsidies ontvangen. De subsidies zijn MIA en VAMIL. Dit zijn subsidieregelingen die beschikbaar zijn voor de investering in laadpalen en onderdelen, en voor de installatiewerkzaamheden.

Goed voor het milieu

Elektrisch rijden is schoner voor het milieu dan auto’s op fossiele brandstoffen. Dit komt omdat er aanzienlijk minder CO2 uitstoot is dan bij gewone auto’s.

Meer informatie over elektrisch rijden?

Wil je meer informatie over laadpalen en elektrisch rijden? Neem dan een kijkje op de website van Reith Power. Zij zijn specialist in laadpalen en helpen je graag bij het beantwoorden van al jouw vragen omtrent elektrisch rijden. 

 

http://reithpower.nl/

Gerelateerde artikelen

Citro├źn Berlingo leasen en milieuvriendelijk rijden

Citan leasen op de zaak

Een Volkswagen Caddy leasen, verstandig in het geval van zekerheid